B A K G R U N N
NIA har blitt utviklet av Debbie og Carlos Rosas (bildet til venstre).
Første NIA-timen ble holdt sommeren 1983 i San Francisco.

Aerobic ga skader
Debbie startet Aerobicinstituttet The Bod Squad i 1977. Instituttet vokste til mer enn 100 instruktører og over 50 timer i uken på forskjellige steder i San Francisco Bay Area. Etter hvert ble det skader på både instruktører (76%) og medlemmene (44%) på grunn av hoppingen mv.
Carlos, den gangen en profesjonell tennisspiller, kom inn i salen i 1982 og bestemte han seg for å bli en aktiv del av miljøet. Carlos hadde likevel en del spørsmål: "Hvorfor hopper dere så mye?" Hvorfor så mye jogging?". Debbie hadde ikke svarene, men kjente en viss rastløshet selv på grunn av gjentakelsene av bevegelsene.

Treningsform for hele kroppen
Debbie og Carlos startet sammen å søke etter en bedre treningsform/treningsteknikk som tok bedre vare på hele kroppen – også sjelen og vår indre verden.

Dans
Ett gjennombrudd var deltakelse på en ekstern workshop med masse dans. Debbie og Carlos oppdaget en ny glede og bedre kontakt med kroppen sin.

Taekwondo
En annen oppdagelse var Tae Kwon Do. Denne oppdagelsen medførte en intensiv treningstid som tok mer enn ett år. I denne perioden trente Debbie og Carlos Tae Kwon Do 4 dager i uken, 4 timer per dag. Tae Kwon Do har en egen energi, teknikk, koreografi og sjel, og er en effektiv måte å få kontakt med kroppen, det mentale og spirituelle.


les mer >