N I A
Hva er NIA?
Nia er en ny, spennende og morsom treningsform der østlige og vestlige tradisjoner samles i en helhetlig time som gjør godt for kroppen og stimulerer sjelen. En kombinasjon av ulike teknikker hentet bl.a. fra yoga, fridans, Taekwon-do og Tai Chi, gjør det mulig å bli kjent med kroppen på ulike plan - fysisk, intellektuelt, emosjonelt og åndelig. I NIA er det også fokus på åndedrettet (riktig pust gir kraft og energi) og stemmebruk.
Alt dette utøves til nydelig musikk. Du blir svett og fysisk sliten i tillegg til å få indre ro og styrke!
NIA står for Neuromuscular Integrative Action. Med dette menes at treningen bearbeider bade muskler og nervebaner til bedre velvære
.

Hvem passer NIA for?
Treningsformen passer for kvinner og menn i alle aldre som vil oppleve kropp, tanker og følelser som en helhet. NIA gjennomføres på 3 nivåer i samme klasse. Nivåene går både på kondis og koordinasjon. Du får derved fullt utbytte av timen uavhengig av hvor godt trent og hvor god koordineringsevne du har.

Hva gjør NIA med kroppen?
Fysisk vil NIA gi god aktivisering av hjerte og lungene, øke fleksibiliteten i ledd, og bedre balansen og styrken. Treningen løser også opp spenninger og hjelper deg til å forstå ditt eget potensial og din natur. Hvis du er åpen for det, kan derfor treningen også brukes til personlig utvikling.

Forskjellige rutiner
Det er laget ca. 30 forskjellige rutiner som det veksles på å bruke. Hvert år blir det laget 3-4 nye rutiner som kan tas inn i timene. Hver time er derfor unik; alle grunnteknikkene er representert i alle rutinene, men hver rutine har fokus på forskjellige deler av kroppen.

Uten sko
Det anbefales å trene Nia uten sko. Når føttene er i direkte kontakt med gulvet masseres fotsålens 7000 proprioceptorer, noe som påvirker kroppen positivt. Kroppens blodsirkulasjonen blir bedre, og fotkramper og ufølsom hud under føttene reduseres. Å trene barfot bedrer også kroppens balanse.